Бизнесът с мебели

Много хора искат да имат собствен бизнес. Въпреки, че бизнесът с мебели е добре развит, на пазара продължават да се появяват нови фирми, занимаващи се с тази дейност. Въпреки това по отношение на качеството на тези продукти все още има какво да се желае. Какви са възможностите за развитие в тази дейност?

Една от възможните е да изберете голяма мебелна фабрика и да станете неин представител. За да откриете представителство, ще се нуждаете от начален капитал. Подхождайки по този начин ще имате възможност винаги да разширявате вашата гама от продукти, както и за сътрудничество с други производители. Това ще ви позволи да отговорите на нуждите на голям брой купувачи.

Друг вариант е да се заемете с франчайзинг, закупувайки необходими ви лиценз. В този случай ще са ви необходими много по-малки разходи за реклама, но ще имате много строг контрол от страна на компанията, която ви е издала лиценза. Освен това ще бъдете принудени да продавате само определена търговска марка мебели, което прави невъзможно бързото адаптиране към постоянно
променящите се нужди на потребителите.

Можете да решите да отворите фирма, специализирана в тясна ниша – например производството на мебели по поръчка. Тъй като тази дейност не е особено популярна, вероятно ще имате сравнително малко конкуренти и дори при малки продажби да реализирате голяма печалба. Недостатъкът на този вариант е в ограниченото търсене на услугите, както в невъзможността да напуснете заеманата от вас ниша и да се преместите в друга.

По-смелите предприемачи създават и развиват собствен бренд, но това голям начален капитал и време. За повечето дребни предприемачи най-добър вариант е започването на собствен бизнес с малък мащаб на производство и организирането на дистрибуторска мрежа. В този случай също ще е необходим начален капитал, но предприемачът няма да зависи от други производители. Той ще може самостоятелно да контролира своето производство и търговия, и сам да получава цялата реализирана печалба. Недостатъците на този вариант за бизнес са ожесточената конкуренция, големият начален капитал и високият риск от фалит.

Публикувано в Без категория с етикети , . Постоянна връзка.