Магазин за продажба на обувки

Облеклото и обувките винаги ще са необходими винаги, а модата и стилът винаги ще влизат в цената. Откриването на магазин за обувки вероятно е една от безпогрешните бизнес идеи гарантиращи печалби в резултат на търсенето от страна на купувачите, независимо от спада в икономиката. Все пак успехът много зависи от компетентния избор на предлагания асортимент.

Ако искате да започнете бизнес с обувки, ще са ви необходими някои специални познания, например да сте запознати с известните марки, доставчици и модните тенденции. Веднага след като сте взели решението да отворите магазин за обувки, трябва да пристъпите към изготвянето на бизнес план, който ще ви помогне оцените собствените си сили и възможности и да се ориентирате в правилното направление. Като организационна форма е напълно приложим статуса на едноличен търговец, което ви дава възможност за водене на опростено счетоводство и за намаляване на данъците. Разбира се, конкуренцията в този бизнес е голяма, но при правилен избор на ниша успехът е гарантиран.

Преди да се впусне в търсене на място за магазина и изчисляването на размера на началния капитал, е необходимо да проучите бизнеса с обувки на пазара в конкретния район. Оценете дейността на конкуренцията и направете списък за потребностите на потребителите, вземайки предвид техните индивидуални желания и изисквания. Имайте предвид, че местоположението на вашия магазин е от ключово значение. Не е необходимо да закупувате помещение, тъй като за да започнете вашия бизнес е много по-удобно използването на търговски площи под наем. Ако има възможност, старайте се да намерите помещение, което да бъде на оживена улица.

На следващия етап трябва да помислите много добре за стоките, с които възнамерявате да работите. Скъпите модели обувки от европейски производители е добре да се продават в търговски център или в отделен магазин, докато по-икономичните или аналоговите на китайските марки по отношение на цена и качество се котират много добре на стоковите пазари. Струва си да се отбележи, че хората сега са по-взискателни към здравината, трайността и качеството на закупените продукти, и затова вашият продукт трябва да се съобразяват с търсенето.

За да се радва на успех вашата дейност, изберете доставчици, които могат да предоставят различни модели обувки. Когато поръчвате обувки, съобразявайте се с търсенето и със сезонността. Имайте предвид, че добър доставчик е този, който винаги има в наличност желания от вас продукт. Но освен това доставчикът трябва да се отличава с точност и отговорност при воденето на документацията. С учтивост, професионализъм, да познава продукцията и т.н.

Вашите основни разходи ще бъдат за наема (или покупката на помещението), за закупуване на стока, плащането на служители (ако имате такива) и за рекламна дейност. Обикновено един магазин за обувки успява да възстанови всички инвестиции след едногодишна дейност, а след това започва да носи постоянен доход. Основното в тази дейност е да успеете бързо да се адаптирате към изискванията на клиентите и да задоволите техните търсения, с което ще изместите конкуренцията. Помнете също, че хората са уморени от огромния брой магазини и стоки, затова предпочитат малки търговски обекти с персонализирани услуги.

Публикувано в Без категория с етикети . Постоянна връзка.