От какво зависи успехът на бизнеса с дамско бельо?

Виждали ли сте някога жена, която минава покрай магазин за бельо, да гледа в друга посока? Като че ли инстинктивно жените гледат витрините на магазините за бельо, но и като че ли някаква магнетична сила ги карат да отворят портфейла си и да купят това, от което не могат да откъснат поглед.

Преди да предприемете конкретни действия, свързани с концепцията за продажбите, следва да помислите как да сведете рисковете до минимум. Най-добре е да отворите малък бутик в търговски център например, където ще сте сигурни, че ще имате посещаемост и следователно продажби, да помислите за ценовата политика и т. н. Трябва да разполагате най-малко с 4-5 различни марки и максимален брой размери. Предлаганото от вас бельо е добре да бъде предназначено за всякакви случаи – всекидневно, официално, сватбено и т.н. Добре е да се фокусирате върху определен кръг от потребители, например върху тези със среден доход и да акцентирате върху стоките със средно високи цени. Именно по този начин според експертите се създава основата на бъдещата печалба. Въпреки това наличието на луксозни стоки е задължително.

Всеки сезон носи нещо ново в колекциите. На особено голям успех се радват италианските марки Papillon, Comet, Lormar, полските Key и Atlantic, както и корейските Rosa, Lolita, Rycier, Val. Скъпите модели се доставят от Германия, Великобритания, Франция. Почти две трети от купувачите предпочитат да купуват комплекти, докато останалата една трета купува бельото си на части.

В самото начало на дейността ще ви е достатъчна площ от 15-20 метра. Задължително ще се нуждаете от рафтове, на които да поставите различните видове бельо, така че клиентите да мога да ги видят добре, но и да докоснат стоката. Ако имате възможност, добре е да си осигурите и манекени, за да изложите някои от най-впечатляващите модели. След това помислете за монтирането на камери, огледала, осветление, закачалки и т.н. Не пренебрегвайте изборът на персонала.

Първоначалните ви разходи зависят на първо място от наема, който трябва да плащате за помещението. Освен това ще се нуждаете от оборудване, включващо шкафовете за съхраняване на бельо и на манекени, но да не забравяме и касовия апарат, както и разходите за реклама. Обикновено първоначалните разходи получават възвращаемост след около 6-8 месеца и на този етап можете да помислите за разширяване на дейността си.

Публикувано в Без категория с етикети . Постоянна връзка.