Как да отворим магазин за компютри?

Компютърните технологии са символ на най-новите идеи. Бизнесът, свързан с компютрите, диктува правилата на пазара на информационните технологии и влияе върху нашия живот. Това предполага, че съществува голяма вероятност да имате успех, ако решите да се занимавате с продажбата на висококачествени компютърни продукти и ги предлагате на достъпни цени.

Въпреки голямата конкуренция в тази област, бизнесът ви може да се развива добре, ако се съсредоточите върху нуждите на клиентите, ако създадете стилен и модерен магазин, в който предлагате голямо разнообразие от стоки, и наемете компетентен персонал. Дейността ви ще ви осигури добър и постоянен доход.

Важен момент при подготовката на дейността ви е да изберете подходящо място, на което на отворите магазина. То трябва да е оживено, така че да ви гарантира посещаемост. Добре би било да осигурите лесен достъп за посетителите, както и възможност за паркиране. Независимо дали ще закупите или ще наемете помещение, е необходимо да се съобразите с посочените изисквания. Не е за изключване и възможността за наемане на помещение в търговски център.

Площта на помещението трябва да бъде съобразена с естеството и размера на бъдещата ви дейност. Оптималният размер за магазин за компютри е около 300 квадратни метра. На такава площ можете да подредите добре вашите стоки, така че посетителите да могат да ги видят, разгледат и докоснат. Ако се ориентирате към концептуалния подход и съсредоточите дейността си в тесен профил, тогава ще ви е достатъчна и по-малка площ, например около 150 квадратни метра. В третия случай, при магазин в стил „супермаркер“, където има всичко за всички, ще се нуждаете от около 1000-2000 квадратни метра, но и от много пари, изключителни умения и постоянство, за да не загубите вложените в дейността средства.

Колкото се отнася до оборудването на магазина, основното правило е стоката да е представена на купувачите максимално удобно и професионално. Стремете се да предлагате вашите продукти на достъпни цени. Специалистите по маркетинг твърдят, че около половината от общия оборот на компютърните магазини, се осигуряват от консумативите – касети, дискове, хартия и т.н.

Стремителният прогрес в областта на цифровите технологии в действителност е заличил границите между компютърните и потребителските уреди. Затова е необходимо да се съобразите с всички изисквания за разполагане на стоките по рафтовете, като имате предвид, че съществуват някои общоприети правила за подреждането им. Така например продуктите трябва да се виждат добре от всички страни и осветлението не трябва да се подценява.

За да си осигурите повече продажби, е необходимо да отделите средства и време за вашата реклама (каталози, брошури, уеб сайт и други). Средно разходите за откриване на магазин за компютри (наем, оборудване, стока и други) възлизат на около 150 хиляди лева, като оптималната прогноза за тяхното възстановяване е след около година и половина или две години.

Публикувано в Без категория с етикети . Постоянна връзка.