Как да отворим магазин за подправки?

В древни времена в Азия и в Близкия изток екстравагантните подправки са били ценени почти толкова високо, колкото златото и перлите. Днес нещата са се променили, но икономистите твърдят, че бизнесът с подправки има 100% възвращаемост, а експертите оценяват потенциала на този пазар на 150 млн. долара. Това е основателна причина да се замислим дали да не открием магазин за продажба на подправки и сосове.

Бизнесът с подправки е както всеки бизнес с други продукти. Оптималното решение за помещение в този случай е да се наеме павилион в супермаркет или дрогерия. В самото начало е достатъчно да се ограничите дори на площ от 12-15 кв. метра, особено ако разполагате с малък бюджет. Ще ви е необходимо въображение, за да подредите щандовете, да изберете привлекателен знак, интригуващо име и оригинално лого.

За лесното ориентиране на купувачите, най-добре е да разделите подправките по определен признак или по тематични характеристики. Логично би било да ги разпределите по страни, например от Индия, Китай, Италия, Бразилия, Египет, Сирия и т.н. Имайте предвид, че всяка страна притежава подправки, които не са познати на чуждестранните потребители.

В началото е добре да започнете с предлагането на малки опаковки, които представляват голям интерес особено за търговците на едро. Не забравяйте обаче, че е необходимо всеки продукт да притежава сертификат. Можете да изберете да продавате в насипно състояние или в опаковки от 10, 15, 20 и 50 грама. Ако продуктът е качествен, купувачът ще се върне отново при вас. Стремете се да продавате на достъпни цени и предлагайте 3-5% отстъпки за вашите редовни клиенти. Но наред с това не забравяйте и обикновените потребители, за които можете да въведете бонус програми, безплатни дегустации, празнични отстъпки и т.н. Всичко това ще ги превърни във ваши постоянни клиенти.

Публикувано в Без категория с етикети , . Постоянна връзка.