Как да отворите магазин за камини

Същността на бизнеса с камини е не само да се продават камини, но включва допълнителни услуги. Като пример може да се посочат производство и обработка на мраморни и каменни облицовки на камините тъй като се изискват от потребителите.
За да стартирате бизнеса се нуждаете от първоначален капитал необходим да наемете помещение не по-малко от 30 квадратни метра. Освен това трябва да се снабдите с търговско оборудване като рафтове, стелажи, касови апарати и т. н. Задължително трябва да се снабдите с образци на стоки предлагани за продажба.

Магазин за камини

Магазин за камини

Не си мислете, че бизнеса включва само традиционните камини на дърва. Има и чувствително по- евтини като камините на биоетанол и електрическите камини,за които ще са нужни няколко хиляди лева за закупуване на първата партида от стоки. За да намалите инвестицията, опитайте да вземете стоката на консигнация от производителя. Средния марж на дребно при тези камини е 40% от стойността на стоките – достатъчно, за да покрие разходите и бързо да се премине към печалба. Започването на собствен бизнес с камини на дърва е по-сложно. Помощ за пласмента може да окажат интериорните дизайнери и архитекти,чиито услуги се използват от клиенти с доход над средния Така неволно стават посредници между Вас и клиента и в резултат всички са доволни. Ето защо е необходимо да откриете такива и да им предложите процент от всяка сделка – това ще бъде добър стимул за действие от тяхна страна. Докато успеете да създадете квалифицирани кадри може да ползвате услугите на специализирани фирми за монтаж на камини. Най-ефективният метод за популяризиране на бизнеса е да наемете щанд на строителни изложения. Там ще може да осъществите контакт с потенциални доставчици, ръководители на строителни фирми,интериорни дизайнери и бъдещите Ви клиенти. За участието в изложението трябва предварително да сте направили брошури и визитни картички за да има пълна информация за продуктите и услугите които предлагате.

Изложение с щандове за камини

Изложение с щандове за камини

Намирането на клиенти може да стане и по интернет с поставяне на реклами на различни сайтове и форуми. Отличен помощник в този случай ще бъде социалната мрежа. Ако това ще бъде интересно и полезно за потребителите и те се интересуват от предлаганите услуги, можете да се свържете със специалните рекламни компании и професионалисти ще създадат една ярка, закачливите и интересна реклама.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.