Камини и онлайн пазаруване

Традиционно огнище за камини

Традиционно огнище за камини с облицовка в битов стил

Начина на пазаруване в нашето съвремие се промени. Преди когато клиентите отиваха в магазините за да си поръчат камини не са имали информация, или разбиране за продукта, неговата ефективност, цена и характеристики на работа. Интернет вдигна информационната завеса и даде възможност за избор и сравняване. Но има голяма липса на разбиране относно избора на камините като стока, или като услуга. Втората особеност е,че камина не се купува в завършен вид, а само на отделни компоненти, които са необходими за нейното изграждане. Търговията през интернет става все по-популярна, което засяга и закупуването на камини
Предимствата за придобиване на камина чрез онлайн магазин са:

– Време. Спестяване на време, когато е ясно какво трябва да се избере, или закупи. Пазарът на камините е огромен и за неспециалисти е трудно да се разбере разликата.
– Опростената система на достъп до информация. Без съмнение.
– Асортимент. Може ли един необучен клиенти да направи сравнение на повече от 100 стандартни модели на камини или дори да ги сравни?

Промоция на облицовка за камини

Промоция на облицовка за камини онлайн

– Количеството информация. Снимки, характеристики и предимства на камини, комини, облицовки, детайли и аксесоари. Най-големите онлайн магазини предлагат сравняване на цените.
-Цени с един поглед. Електронния магазин включва най-малко разходи и режийни разходи, така че клиентът се опитва да избере минимална цена за определен модел и да направи избор на цената на един неизвестен продукт (когато не знае разликата между марки и модели).
– Плащане. Всички видове възможности за плащане, но манталитета на продавачите е с 100% предварително заплащане.
– Възможност за самостоятелен избор. Лошото е, че в онлайн магазина виждате само „виртуални предложения“, дори и при най-добрата цена. На пазарите, където има жестока конкуренция между повечето от фирмите в търговията на дребно, онлайн магазините са принудени да продават стоките на най-ниска цена, почти на ръба на рентабилността.

Минуси на закупуване на , или горивна камера чрез интернет:
– Асортимент. Брой изложени невероятни марки, но 99% от стоките,

Аксесоари за камини онлайн

Аксесоари за камини от онлайн сайт

просто не са налични. Много от онлайн търговците препродават стоки от чужди складове.
– Доставка.
-Плащане.
– Измамите
– Рекламации. Изглежда трудно да се върне стоката, дори и 14 дни след покупката.
Липсата на „живо общуване“. Много често стоката звучи фразата, изглежда по различен начин от снимката. В момента онлайн магазини, които продават камини, не могат да се докажат, че са сериозна конкуренция на традиционните търговци на дребно.
Грешки при закупуването на камината чрез онлайн магазина:
– Ловът за цени. През последните години много хора гледат цените за сравнение за сметка на качеството – търсенето на минималната цена в интернет. Камини онлайн след това купуват горивна камера, но търговеца не се ангажира с монтажа.

Облицовка за камини онлайн

Облицовка за камини онлайн – пример

Закупуването на камери без да има необходимата за нея тяга на комина.
– Подвеждаща информация от продавача. Възхвала на продукти и обективна информация за продукта – винаги две големи разлики.
На практика във всеки форум за камини се търси помощ „как да се спаси, , защо не работи, защо пуши или как да го оправя?“ Закупуването на стоки, без обслужване след продажба (пещ без инсталация, без инсталация комин, монтаж, без облицовка).
Съвет: Изборът и закупуване на камера е много сериозен въпрос, а качеството ще зависи когато надеждността и сигурността е гарантирана.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.