Разработване на проект за стил на камини

Камина облицована с мрамор и гранит- хол, картина

Камина облицована с мрамор и гранит

Както  при жилищните сгради с течение на времето дизайна на камините и тяхната функция леко ще варира и ще бъде коригирана за непосредствените човешки нужди. Например, понастоящем камината не е задължително поставят в стая камина, както беше по-рано. Ние разбираме, опциите, когато камината може да бъде построена в хол , спалня, или кухня . Освен това се оказва, че в къщата може да има няколко камини.

 

Ако разгледаме развитието на човешката култура с текущите промени в дизайна на камините, получаваме следната картина. Първоначално камините са изработвани от дялан камък, разбира се естествен. След това постепенно се заменя с тухла.

Камина с пейки -хол

Френска камина с пейки

Следващите промени настъпват  във времето на ренесанса. Тогава майсторите започнали да облицоват  огнищата  с гранит и мрамор, добавяйки мозайки и колони. Може да се каже, че в Европа, въпреки малкия размер на тази част от света, но гъсто населена, камините от Франция са били подобни на тези в Германия. Защото, например, германците в дизайна на камини цялото внимание, насочени

Немска камина - облицовка с плочки

Немска камина

върху плочките за печки , но не се усъвършенствали в изкуството на създаване на разнообразие на рафтове за камина от мрамор. Докато французите са търсели самите рафтове над камината и декорации на външния вид, като пейки, столчета за разнообразяване на дизайна.

С течение на времето, всички детайли от камината са се развивали, това е ставало най-често  като форма на творческа импровизация. Например, един елемент, като решетка в огъня на пещта за повдигане на дървата все още е тема за фантазия,която вдъхновява ковачите. Също така може да се спомене и за другите допълнителни елементи, необходими за поддържане на дървата.

Камина с рафтове – хол, библиотеката

Камина с рафтове

В заключение може да се спомене, че стиловете в които са изпълнени  камините,  били възникнали от нуждите на обществото. Разнообразни, като чисто вътрешно, като например необходимостта за отопление на домовете, и естетически – желанието да украсят обитаема площ. Между другото, стила на камините в нашата ера все още не са напълно оформени. Дизайнерите, архитектите и обикновените хора, които имат желание да си направят камина, не винаги следват естетиката на съвременността и дизайнерски опции, избрани от тези, които са съществували преди това.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.